AjánlottEgyébÉletmódVideók

Adománygyűjtés indul a Pécsi Gyerektaxi megmentéséért!

A Pécsimami által életre hívott ingyenes szolgáltatás eddig rengeteg családnak jelent hatalmas segítséget a mindennapokban. Sajnos azonban az erre a célra szánt támogatásuk idén november 30-án lejár, amely egyúttal a Gyerektaxi teljes megszűnését is jelentené…

A Pécsimami már több, mint tíz éve működik, amely online közösségként indult. Az eredeti célja a Pécsimaminak az volt, hogy segítse a pécsi szülőket abban, hogy minden fontos információt egy helyen megtaláljanak legyen szó akár iskoláról, óvodáról, vagy akár arról, hogy megnyílt egy gyerekcipőbolt valahol a városban. Tíz év munkájának köszönhetően eddig számos színvonalas rendezvényt és segítő programot szerveztek már a pécsi családok számára.

Sokak örömére…

Egyik ilyen kiemelt projektjüket 2017. decemberében indították el, melynek legfontosabb eleme a Gyerektaxi elnevezésű ingyenes szolgáltatás, amelynek keretében bérelni tudtak egy kilencszemélyes kisbuszt, sofőrrel, hivatásos gyermekfelügyelővel. Azonban sajnos ez már nem tart sokáig, ugyanis a jelenlegi támogatás november 30-ig él, ami jelen állás szerint a Pécsi Gyerektaxi szolgáltatás végét is jelenheti.

A Gyerektaxi szolgáltatás nem csak Pécsen, hanem országosan is egyedülálló kezdeményezés, amely megkönnyíti a dolgozó szülők mindennapjait.

Bár, én nagyon nehezen kérek segítséget, inkább segíteni szeretünk, de most eljött az a pont, amikor ahhoz, hogy tovább tudjunk segíteni, ahhoz mások segítségére van szükségünk, és egy adománygyűjtő kampányt indítottunk, egy saját, akár használt, de jó műszaki állapotban lévő kisbuszunk lenne, akkor minden mást megfogunk tudni teremteni.

– nyilatkozta Gellén Nóra, a Pécsimami Egyesület elnöke.

Gellén Nóra

Terveikben szerepel, hogy a jövőben a gyermekfelügyelőt közfoglalkoztatás keretében biztosítsák. Jelentkezett olyan pécsi cég is, aki a használt buszt folyamatosan szervizelni fogja, így a műszaki vizsgáztatásra sem lenne gondjuk, nem régiben pedig a busz fertőtlenítésére kaptak felajánlást, és tárgyalásokat folytatnak üzemanyagtöltőállomásokkal. Tehát sok háttér tevékenység biztosított, egyet kivéve: hiányzik a kisbusz, ami a gyerkőcöket szállítná.

Ezért fordulok a kedves pécsi családokhoz, vállalkozásokhoz, hogy ha Önök úgy látják, hogy ez egy fontos ügy, akkor álljanak mellénk. A legkisebb összegű adomány is számít most! – teszi hozzá Gellén Nóra.

Mivel a Pécsimami egy közhasznú egyesület, támogatásukkal társasági adókedvezményt is igénybe vehetnek azok a vállalkozások, akik most kiállnak a jó ügy érdekében.

Közel 3 millió Forintra lenne szüksége az egyesületnek ahhoz, hogy el tudjanak indulni azon az úton, hogy megmaradhasson a Gyerektaxi, és hogy a dolgozó szülők ismét egy teherrel könnyebben éljék meg a mindennapjaikat ennek az ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően.

Gellén Nóra elmondta: jelenleg kétszázezer forint összegnél járnak a gyűjtésben, ezért most minden segítségre szükség lesz!

Aki támogatni szeretné a Gyerektaxi további működését, az az alábbi számlaszámra utalt összeg segítségével teheti meg:

CIB BANK

10701214-66641917-51100005

Pécsimami Közhasznú Egyesület

További információk és az adománygyűjtés legfrissebb alakulása az Összefogás a Pécsi Gyerektaxiért nevű hivatalos facebook csoportban érhetőek el.

Borítókép: Gellén Nóra, a Pécsimami Egyesület elnöke

Képek és videó: Tóth Róbert – Pécsért.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close