GazdaságKiemelt

A teljes összeget átutalta a kormány az őrlángon működő ZSÖK-nek! Rengeteg pénz megmarad! Jöhet a PKK beolvasztása?

A magyar kormány a tegnapi napon átutalta a pécsi önkormányzatnak a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft, illetve a Pannon Filharmonikusok Nonprofit Kft idei évi támogatására vonatkozó szerződés szerinti összeget, 1 milliárd 920 millió Forintot.

A Modern Városok Program támogatási szerződése alapján a kulturális intézmények működtetésére fordítható keretösszeg teljes egészében kifizetésre került annak ellenére, hogy a veszélyhelyzet miatt tulajdonképpen az összes nagyszabású kulturális program elmaradt az idei évben: Fényfesztivál, Zsolnay Piknik, Sétatér Fesztivál, és megannyi koncert.

Információink szerint a kulturális holding alapműködtetéséhez és fenntartásához szükséges költség (bérköltés, műszaki-üzemeltetési költség, stb.) nem több, mint 900 Millió Forint.

A gyanútlan olvasóban azonban felvetődhet a kérdés:

Vajon mihez kezd majd a pécsi önkormányzat a fennmaradó 1 Milliárd Forint közpénzzel?

Akárhogy is, a jelenlegi 2 Milliárdos kifizetést követően a kulturális holding jelentős tartalékot képezhet magának, amelynek rossz nyelvek szerint a Pécsi Kommunikációs Kft beolvasztása lenne az egyik következő lépése.

Ezzel a “trükkel” a balliberális városvezetésnek sikerülne “megoldani”, hogy a helyi önkormányzati sajtó konstans kormányellenes kommunikációját gyakorlatilag állami finanszírozásból valósítsa meg.

A pénz tulajdonképpen már meg is jött hozzá, lehet építeni a “szabad sajtót”… És így talán az sem véletlen, hogy miért éppen Bleszity Péter, a Pécsi Kommunikációs Központ munkatársa került a Zsolnay Örökségkezelő Nkft ügyvezetői székébe.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close