KiemeltKultúra

A Pécsi Nemzeti Színház ebédet szállít a Pécsett élő időseknek

A Pécsi Nemzeti Színház számára kiemelten fontos a közös társadalmi felelősségvállalás a jelenlegi helyzetben, és erre próbálják meg felhívni mások figyelmét is.

A jelenlegi járványügyi helyzet sokaknak rengeteg problémát halmozott fel. Voltak, akik elveszítették az állásukat, mások teljesen egyedül maradtak. A Pécsi Nemzeti Színház szeretné a figyelmet felhívni arra, hogy a mostani helyzetben egy pici segítség is hatalmas örömet tud okozni azoknak, akik rászorulnak. Pécs Város egyik meghatározó kulturális intézményeként a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos számunka a közös társadalmi felelősségvállalás, hogy még inkább összefogjunk, segítsük és támogassuk egymás munkáját” – olvasható a színház weboldalán.

Március 25-e óta a színház két autóval és két sofőrrel – Vörös László és Fekete András – járul hozzá az INSZI által koordinált ebédszállításban az idős betegek részére.

Örömmel ajánlottuk fel segítségünket Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának. Ezt követően vettük fel a kapcsolatot a pécsi Integrált Nappali Szociális Intézet (INSZI) igazgatójával, Varga Mónikával. A Pécsi Nemzeti Színház felajánlotta két szolgálati autóját és két sofőr kollégánk munkáját. Így Vörös László és Fekete András már két hete, 2021. március 25. óta segítenek és közreműködnek az INSZI által Pécs városában koordinált, segítségre szoruló idősek részére történő napi ételkiszállításban.” – tették közzé a színház weboldalán.

Forrás és címlapkép: Pécsi Nemzeti Színház

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close