EgyébKiemeltKözéletKultúraVideók

A Pannon Filharmonikusok gyönyörű koncertje és felajánlása a Pécsi Állatkert számára (VIDEÓ)

A Pannon Filharmonikusok régi partnere a Pécsi Állatkertnek, amely nehéz helyzetbe került azáltal, hogy a koronavírus járvány miatt be kellett zárnia kapuit. Ezért arra kérjük az állatbarátokat, zenebarátokat, hogy vásárolják meg a zenekar és az állatkert közös kiadású, VÍZ című CD-jét, amelyen olyan zeneszámok hallhatóak a zenekar előadásában, melyet a víz ihletett – nyilatkozta Gráf Orsolya, a Pannon Filharmonikusok Zenekarának marketing- és kommunikációs vezetője.

A Kővári János által elindított “Mentsük meg a Pécsi Állatkertet!” nevű kezdeményezés keretében létrejött együttműködés során a Pannon Filharmonikusok Zenekara most összesen 300 db limitált kiadású CD-t ajánlott fel a Pécsi Állatkert számára, így a lemezek értékesítéséből származó bevételeket az állatkert támogatására fogják fordítani. A CD-k megvásárolhatóak lesznek a zenekar-, illetve az állatkert jegypénztárában is.

A Pécsért.hu támogatásával elkészült kisfilmben a Pannon Filharmonikusok zenekarának két hegedűművésze, Varga Ágnes és Lemel Ágnes adták elő J.S. Bach D-moll kettős hegedűversenyének I. tételét a Pécsi Állatkert csodálatos akvárium-világában.

Lemel Ágnes és Varga Ágnes

Az állatkert megsegítésére indított kampányban egy rendkívül aktív és széles körű civil összefogás bontakozott ki, melynek során több millió forint értékű pénzügyi- és természetbeni támogatás érkezett a Pécsi Állatkert számára. Az adományozók között voltak helyi vállalkozások, magánszemélyek, közéleti szereplők, sőt önkormányzati képviselők is.

Korábban a Pécsi Nemzeti Színház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely során a pécsi társulat színművészei mondtak fel állatmeséket, majd az ebből készült videó filmek felkerültek a Pécsi Nemzeti Színház facebook oldalára, illetve a “Mentsük meg a Pécsi Állatkertet!” nevű facebook csoportba is. (Utóbbi az állatkert újranyitását követően új nevet kapott.)

“A pécsiek ismét bebizonyították, hogy képesek összefogni egy nemes cél érdekében! A Mentsük meg a Pécsi Állatkertet nevű kezdeményezés szervezőiként ezért most köszönetet mondunk Mindenkinek, aki az elmúlt nehéz időszakban támogatást nyújtott a Pécsi Állatkertnek!”- nyilatkozta Kővári János.

Az Összefogás a Pécsi Állatkertért nevű facebook csoporthoz itt lehet csatlakozni: https://www.facebook.com/groups/162904121698304/

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close