EgyébGazdaságKiemelt

A “magára hagyott város”: újabb 5,7 Milliárd Forint állami támogatást kap a Pécsi Tudományegyetem…is

Milliárdos nagyságrendben dőlnek az állami támogatások Pécsre ezen a héten.

Oktatás

A magyar kormány a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházásokra újabb 5 Milliárd 733 Millió Forint támogatást nyújt a Pécsi Tudományegyetem részére – olvasható a Magyar Közlöny 2020. évi 230. számában.

A kormány ugyanis döntött a Modern Városok Program részeként megvalósuló Pécsi Tudományegyetem kapacitás-fejlesztésének bővítéséhez szükséges átcsoportosításról és a 2021–2022. évi forrás biztosításáról, amelynek értelmében a Pécsi Tudományegyetem idegen nyelvű képzései bővítéséhez kapcsolódó kapacitás fejlesztéséhez, valamint a kutatási-fejlesztési potenciáljának fejlesztéséhez szükséges forrásokat

az  eddig megállapított költségvetési támogatáson felül a 2020–2022. években összesen 5 733 044 010 Forint költségvetési támogatással valósuljon meg, az alábbi ütemezés szerint:

a) a 2020. évben: 2 700 000 000 forint,

b) a 2021. évben: 2 500 000 000 forint,

c) a 2022. évben: 533 044 010 forint;

Korábban írtuk:

De más pécsi fejlesztésekre és intézményfenntartásra vonatkozóan is igen komoly állami támogatásokról született döntés:

Sportberuházások

Nemrég adtunk hírt róla, hogy szintén kormányzati döntés alapján a város történetének egyik legnagyobb sportberuházása érkezik Pécsre, hiszen a kabinet döntött az új pécsi Stadion megépítéséről, illetve a kovácstelepen működő Dárdai Labdarúgó Akadémia sportkomplexumának kiegészítő támogatásáról is. A beruházások összértéke 15-20 Milliárd Forint.

Kultúra

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő nemrég jelentette be, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft is megkapja az idei évre járó teljes 2 Milliárd Forintos állami támogatást, noha a pandémia miatt a kulturális holding gyakorlatilag az év legnagyobb részében semmilyen nagyszabású kulturális programot nem szervezett, nem szervezhetett.

Vásárcsarnok

Lesz új vásárcsarnok is Pécsett. Ezt a projektet még az előző városvezetés indította el, Páva Zsolték a beruházáshoz szükséges források nagy részét sikeresen meg is szerezték egy pályázat során, azonban az építőiparban végbement áremelkedés miatt további 400 Millió forint hiányzott a kivitelezés megkezdéséhez, melyet most a magyar kormány egészített ki, így a kiegészítő kormányzati támogatásnak köszönhetően erre az összegre Pécsnek nem kell majd hitelt felvennie.

Nos úgy tűnik, hogy Pécs az állami támogatások tekintetében mégsem lesz a balliberális hírportálok által előszeretettel hangoztatott “magára hagyott város”….

Ez már csak azért is örömhír, mert a pécsi baloldali városvezetés egyik “legkiemelkedőbb” városfejlesztési eredményét eddig a Lánc utcában felállított óriáskerék jelenti.

#dőlalé

#hogyfogjukígyorbántszídni

#bezzegazóriáskerék

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close