EgyébKiemeltKultúra

A gyűlölet és alpári közbeszéd mentes Pécsért!

Online petíció indult a trágár közbeszéd ellen.

Sosem volt jellemző korábban Pécsre az a gyűlölet, az olyan alpári közbeszéd és megnyilvánulások, mint amelyek manapság sajnos egyre nagyobb teret nyernek városunkban.

– olvasható A gyűlölet és alpári közbeszéd mentes Pécsért! elnevezésű petícióban.

A petíció indítója tisztelettel kéri a város vezetőjét, Péterffy Attilát, hogy megbízottait, munkatársait valamint közvetlen kollégáit, hogy „fogja vissza őket”, és utasítsa rendre, tiszteletre őket.

Mindez abból indult, hogy pár nappal ezelőtt

Varga Judit igazságügyiminiszter közösségi médiában feltöltött videója alatt, Bodnár Imre pécsi ügyvéd, illetlen és becstelen módon kommentelt, mely szerint a videóban elhangzottakat könnyebben elfelejtenék az emberek, ha a hölgy felnőtteknek szóló filmet készített volna.

A gyűlölet egyre jobban elfajult városunkban, immáron annyira, hogy ismert ember alázzák egymást, teszik mindezt nyomdafestéket nem tűrő stílusban. A város első embereinek példát kellene mutatnia, türtőztetnie kellene magukat az efféle megnyilvánulástól. Hogy várhatjuk el az itt lakó emberektől a kedvességet, ha a városvezetők pont az ellenkezőjét teszik?

A petíciónak nem célja a politikai megnyilvánulás, egyszerűen csak felszeretnék hívni a figyelmet arra, hogy véget kell vetni az egymás elleni gyűlöletnek, a vagdalkozásnak.

Aláírásunkkal állunk ki azért, hogy Pécs maradjon meg a békés egymás mellett élés városának, ahol tiszteletben tartjuk a másik véleményét; politikai, vallási és egyéb hovatartozását; tisztelettel és odafigyeléssel, udvariasan bánunk a másikkal mind a valódi, mind az online térben. 

– hívja fel a figyelmet a petíció.

Ha Ön is egyetért a fentebb olvasottakkal, és szeretne aláírásával hozzájárulni a változáshoz, IDE kattintva megteheti.

Legyen Pécs nyugodt és gyűlölködésmentes!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close