KiemeltKözélet

8 %. Ennyi a városvezetés béremelési javaslata a Tüke Busz Zrt dolgozóinak

„Első lépés a Tüke Busz dolgozóinak béremelésében” címmel sajtóközleményt adott ki a pécsi önkormányzat.

A közlemény teljes szövegét változtatás nélkül közöljük:

Az elmúlt héten jelzetteknek megfelelően a Tüke Busz Zrt. vezetősége folytatta a bérmegállapodással kapcsolatos egyeztetéseket Pécs Megyei Jogú Város vezetőivel. A cég menedzsmentje tájékoztatta az önkormányzatot a legutóbbi bértárgyaláson az érdekképviseletek részéről megfogalmazott tervekről és elképzelésekről. A városvezetés megerősítette, hogy a bérmegállapodás előkészítése folyamatos egyeztetések mentén, hosszútávú, kiszámítható és tervezhető megállapodás aláírását célozza a Tüke Busz Zrt. és a szakszervezetek között.

Az önkormányzat jelezte, hogy a bértárgyaláson ismertetett elképzelések közül kiemelten konstruktív javaslatnak tekinti Hofekker Ferenc, a Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) elnöke részéről felmerült garantált bérminimum megadására vonatkozó érdekképviseleti igény. Ennek elfogadását, mint a tervezett béremelés első lépcsőjét, támogatja az önkormányzat. A béremelés első tervezett lépcsője idén 8%, további bérkorrekció a költségvetés elfogadásával kerülhet meghatározásra.

Pécs város vezetése bízik abban, hogy a Tüke Busz Zrt. menedzsmentje és a szakszervezetek az első lépcsőt követően további béremelési javaslatokat fogalmaznak meg, melyeket támogatni tud. Fő célnak továbbra is a középtávú bérmegállapodást és a dolgozók megbecsülését tekinti a pécsi önkormányzat.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Vajon ezzel a megoldással maradéktalanul elégedettek lesznek-e az érintett dolgozók, illetve a korábban sztrájkot hirdető Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) világos bércélokat megfogalmazó szakmai vezetése?

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close