Kővári: soha nem látott széles összefogással zöldítjük Pécset!

Az Európa Zöld Fővárosa-pályázatra készülve jelentette be az Önkormányzat Zöld Biztosa, hogy a következő másfél hónapban 2022 fát fognak elültetni a városban a pécsiek széles összefogásával.
Kővári János megjegyezte, a Tubesi radar elleni küzdelem vagy a Havihegyi Mandulafa melletti összefogás a város legfontosabb szereplői között is megmutatja, hogy a fenntarthatóság minden pécsi számára fontos és kiemelt cél.

A Király utcában, a Széchenyi Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Lyceum templom előtt ültetett fákat Páva Zsolt polgármester, Vári Attila, Pécs polgármester-jelöltje, Dr. Miseta Attila, a PTE rektora, Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Csóka János pálos rendfőnök, valamint Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke.

A résztvevők elsősorban azt hangsúlyozták, hogy a természeti környezet megóvása és a fenntarthatóság nemcsak a mostani, hanem a jövő generációk számára is fontos.

– A város legfontosabb intézményeinek, szereplőinek az összefogása is mutatja azt, hogy a zöld városnak teljes támogatottsága van, és a következő években – részben az Európa Zöld Fővárosa programnak köszönhetően – olyan fejlesztések várhatók, amelyek segítségével Pécs gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi szempontból is fenntartható pályára állhat – mondta az eseményen Kővári János.

Forrás: Összefogás Pécsért Egyesület / sajtóközlemény