150 millióért kell visszavásárolni a városnak a buszpályaudvarokat

Tíz év után, mintegy 150 millió forintért kerülhet vissza a pécsiek tulajdonába a kertvárosi, az uránvárosi és a budai vámi buszpályaudvar, amit a szocialista városvezetés ominózus 2009-es buszbotránya után zálogosítottak el. Sajtótájékoztatójukon Kővári János, az ÖPE elnöke és Decsi István alpolgármester ismertették a visszavásárlás lépéseit és az előzményeket.

Az uránvárosi buszvégállomáson tartottak sajtótájékoztatót, mely egyike annak a három végállomásnak, ami eddig felszámolás alatt állt, ám a város most saját forrásból

– Még tíz évvel a szocialista városvezetés után is dőlnek ki a csontvázak a szekrényből – fogalmazott Kővári. – Az emlékezetes buszügylet nyomán – mikor is a Tóth Bertalan vezette városvezetés eladta, majd visszabérelte egy papírlapon a teljes buszflottát mintegy 2,5 milliárd forintért – Pécs három pályaudvara el lett zálogosítva, a kertvárosi, az uránvárosi és a budai vámi – emlékeztetett.

Kővári elmondta, a cég vezetőjét emiatt el is ítélték, ám szerinte a város akkori vezetői a mai napig nem feleltek ezért, sőt, most egy fedőszervezet neve alatt, báránybőrbe bújva próbálnak ismét hatalomra kerülni, hogy a pécsiek ne tudják, kik is ők valójában.

– Most pedig akkori tetteik miatt a városnak közpénzből, mintegy 150 millióért kell visszavásárolnia az elzálogosított pályaudvarokat – így a politikus.

További részletek a Pécsma.hu cikkében!