Egészséges életmód, közösség, csapat

– Pozitív gondolkodásomnak és vidám természetemnek köszönhetően mindig szerettem közösségben dolgozni, valami maradandót létrehozni és vidámságot csempészni az emberek hétköznapjaiba. Az élet örömei a hétköznapokban rejlenek, s apróságokból tevődnek össze a nagy dolgok is – mondja Varga Zsanett, az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képvselőjelöltje.

Varga Zsanett a 2014-es önkormányzati választáson is indult a mandátumért, az ÖPE színeiben. – Azóta is a városért dolgozom, hogy képviselő legyek Pécsett – teszi hozzá a képviselőjelölt, aki gazdasági informatikusként Pécsen, kertészmérnökként pedig Kecskeméten végzett.
Párjával 15 éve élnek együtt, nevével több közösségi projektben is találkozhattak már a pécsiek. 2009 óta dolgozik a Pécsi Életmód Egyesületben, projektvezetőként szervez rendezvényeket és koordinálja a pályázatokat, a csapatot. – Munkáimnak köszönhetően sokan megismertek, és népszerűek az általunk szervezett programok is, melyek az egészséges életmódra és a sport fontosságára hívják fel a figyelmet – mondja.
Nemrég választották meg a Patrónus Szociális Szövetkezet igazgató-elnökének, munkája során pécsi és környélbeli kistermelők piacait szervezi. – Úgy érzem, eddigi tapasztalataimat kamatoztatva ez egy remek lehetőség, hogy közösségi tereket hozzak létre, segítsek a termelőknek piachoz jutni és ezáltal a pécsi lakossággal szélesebb körben megismertetni a helyi értékeket – magyarázza el, hogy a piacok nemcsak értékesítő, hanem közösségi helyek is.

Több lehetőség a sportra és az oktatásra

Varga Zsanett eddigi életútjából is kiderülhetett, mennyire fontosnak tartja a közösségi tereket és a sportot. Ennek érdekében képviselői programjának részét képezi egy komplex játszótér kialakítása Kertvárosban, amely kiegészülne felnőttek számára is használható kondiparkkal. Emellett célja a sportpályák és játszóterek felújítása is.
A választókörzetben új parkolók kialakítását fogja kezdeményezni, és biztonságosabbá szeretné tenni a közlekedést.
– Az Árpád Fejedelem Iskola statikai, energetikai felújítása idén megtörténik, a malomvölgyben található Pécsi SZC Simonyi Károly Iskolában napelem szoba került kialalításra – mondja határozottan Varga Zsanett, akinek egyik kiemelt célja a Kertvárosban élő családok, fiatalok támogatása.

A képviselőjelölt nagyon fontosnak tartja, hogy megtalálja a módot, hogyan tudja megszervezni a kertvárosi idősek közösségi programjait. Olyan termelői pontokat is szeretne, amely során idény jellegű zöldség-gyümölcshoz, friss helyi áruhoz juthatnak majd az ott élők.
Varga Zsanett szorgalmazza a tervezett kerékpárút mihamarabbi megépítését is. – Ezen keresztül rózsadombról és málomból könnyedén a belvárosba tekerhetünk. A választókörzetemben éltem tiniként, szüleimmel és a belvárosba jártam iskolába, most nagyon jó ismét visszatérni és aktívan részt venni a közösség életében. Számítok a pécsiek véleményére, észrevételeire, hogy programomat közösen alakíthassuk tovább. Tegyünk együtt egy jobb Kertvárosért! – teszi hozzá végül.

A 18. választókerület

A Csikor Kálmán, a Postagalamb, a Felbach, Németh László, Szántó Tibor, a Polgárszőlő, Felső, Gadó, Hajlat, Alsó, Berényi Béla, Déri Miksa, Fáy András, Galamb József, Galilei, Kis, Mécsvirág, Simonyi Károly, Szentegyház, Szaturnusz, Visnya Ernő és Kenderföld utcák, a Kanizsai Dorottya, Sztárai Mihály, Kincses, a Sztárai Mihály, Illyés Gyula, Málom-hegyi út, Időjós, Kerülő, Kökényi, Kis-réti, Derék-réti utak, valamint a Siklósi út páros házszámai, a Keleti kőhíd, a Mánfai dűlő, az Akácfa, Fenyer és Laufer dűlők, valamint a Lovász Pál, a Mátyás Flórián, a Kőhíd terek.