Szavazás: Kővári és Péterffy kiegyenített küzdelme rajzolódik ki

Tegnap lezártuk a szavazást, amelyben a négy, már bejelentett polgármester-jelöltre lehetett szavazni.

Látszólag nagyon eltérő adatokat mutatnak a különböző újságok párhuzamos felmérései a polgármester-jelöltek támogatottsága tekintetében. Míg lapunk felmérése Kővárinál hozott döntő fölényt, addig az okpecs.hu Péterffy hasonló előnyét hozta ki. Nem dolgunk a felmérések módszerét vitatni, nyilvánvalóan egyik sem tekinthető reprezentatív kutatásnak, inkább csak egy gyors véleménymérésnek. Ami biztos, lapunk szavazása manipulálhatatlan rendszerrel rendszerrel valósult meg.


Ön melyiküket tartaná alkalmasnak a polgármesteri feladatokra?

  • Kővári János (Összefogás Pécsért) (50%, 170 szavazat)
  • Péterffy Attila (MSZP-DK-Momentum, MPE) (26%, 87 szavazat)
  • Vári Attila (Fidesz-KDNP) (15%, 50 szavazat)
  • Pap András (független) (9%, 32 szavazat)

Összes szavazó: 339

Betöltés ... Betöltés ...

Kővári elől, Vári sehol

Levonható az a következtetés hogy a balodal jelöltje Péterffy Attila és az ÖPE, a KDNP, valamint a civilek jelöltje, Kővári János fej-fej mellett küzdenek, de a nemrég a pécsi FIDESZ által nevesített Vári Attila támogatottsága a közelükben sincs.

Utóbbi esetében felmerül a kérdés, a pécsi FIDESZ vajon jó lóra tett-e az ő jelölése kapcsán, vagy egész egyszerűen feladják a várost. A két online kutatás felmérése alapján mindenképpen meglepő lenne, ha a FIDESZ országos vezetősége mégis Vári mellé tenné le a voksát, ugyanis jelenleg biztos vesztesnek tűnik a küzdelemben.
A kérdés tehát hogy mit mutatnak a hivatalos közvélemény-kutatások, mert minden bizonnyal ilyenek is készülnek.

Mindenesetre az megállapítható: Pécsen forró őszre kell számítani, nem lesz szükség kabátra!

Polgármester-választás: úgy tűnik, minden versenyző a rajtvonalhoz állt – pécsért.hu

Ami biztos, új polgármestere lesz a városnak, hiszen Páva Zsolt nemrégiben hivatalosan is bejelentette, nem indul újra. Az európai parlamenti választások után láthatóan beindultak a folyamatok.Jön az új politikai kampány, ha szeretjük, ha nem. Valahogy az az embernek az érzése, az elmúlt évekre visszatektinve, hogy Pécsen mindig történik valami.