Méltó módon ünnepelték az Európa Fája díjat nyert mandulafát a pécsiek

Kiemelt sajtóérdeklődés mellett tartották meg csütörtökön azt az eseményt, amely az Európai Év Fája verseny győztesének szólt. A teljes pompájába öltözött Havi-hegyi mandulafa köré százával gyülekeztek azok a pécsiek, akik a Janus Pannonius Múzeum felhívására egy piknikkel fejezték ki örömüket a győzelem kapcsán.

Az eseményen Pécs polgármestere többek között arról beszélt, hogy a város hálával tartozik azoknak, akik kezdeményezték a versenyen való részvételt, és nevezték a fát. – Jó volt látni, hogy milyen széles összefogás mozdult meg a győzelem érdekében – mondta Páva Zsolt. A polgármester megelőlegezte, a város ezen felbuzdulva indulni fog az Európa Zöld Fővárosa megmérettetésen is.

 

– Amikor a Tubes ellen tiltakoztunk, több mint negyvenezer ember fogott össze valami ellen, ma pedig nagyon jó látni, hogy ennél többen is képesek voltunk megmozdulni egy jó ügyért, a mi mandulafánkért – ezt már Kővári János mondta, aki az Összefogás Pécsért Egyesület nevében egy hónapon át kitartóan próbált minél több szavazatot mozgósítani.
A pikniken végül Kővári indítványára egy mandulatortát is átadtak az egyik legaktívabb, kezdeményező szervezet, a Jurrasic Túraklub számára, de mandulalisztből készített macaront is osztottak a jelenlévőknek, ezzel megköszönve minden pécsinek a szavazatát.