Smart és smart city start-upokat támogat a Singulab Zrt.

SinguLab Egészségipari Inkubátor kialakítása címmel – immár szélesebb körben – hirdetett pályázatot a SinguLab Zrt. A felhívásra elsősorban az egészségiparhoz és egyéb, smart (közte smart city) típusú tematikákhoz kapcsolódó fejlesztéseket tervező start-up cégek jelentkezhettek. Az öt leginnovatívabb ötlettel pályázó vállalkozás február 18-án, Pécsett, a Szentágothai János Kutatóközpontban mutathatta be programját.

A SinguLab Zrt. inkubációs tapasztalattal rendelkező szereplők tudását felhasználva támogatja az ötlet fázistól, a validáción, a prototípusfejlesztésen át az innovatív startup és spinoff vállalkozások piacra vitelét, a fenntartható üzleti modell kialakítását, valamint a befektetésre való alkalmasság elérését. A SinguLab Zrt. a 2015-ben GINOP-2.1.5-15 kódszámmal kiírt, innovációs ökoszisztéma kialakítására irányuló projekt keretében valósítja meg pályázatát. A cég első körben kizárólag olyan egészségipari, és egészségügyhöz kapcsolódó startup-ok részére hirdette meg a programot, melyek nemzetközileg is értelmezhető, egy releváns piaci szereplő által kiállított támogató levéllel rendelkező programot kívánnak megvalósítani. A szigorú elvárásnak megfelelő kiírói igénynek a korábbi körökben csak kevés számú inkubációs kérelem tudott megfelelni, ezért annak érdekében, hogy a Singulab Inkubátor Zrt. által vállalt 12 db inkubációs szerződés megkötésre és teljesítésre kerülhessen, idén ősszel a korábbi kiírásoknál szélesebb kör részére is teljesíthető elvárásokkal hirdette meg újra a pályázási lehetőséget.

A meghirdetett pályázati kiírás alapján, az inkubációs szolgáltatás keretében a SinguLab Zrt. támogatja a prototípusfejlesztést, validációt, a tudás- és kapcsolatbővítés érdekében start-up rendezvényeken való részvételt (pl.: konferencia, vásár, startup verseny, tárgyalások, vállalkozói ismeretek megszerzése), marketing és megjelenés fejlesztését valamint a technológiai és üzletfejlesztési szolgáltatás és tanácsadás igénybevételét, és a nyilvánosság biztosításával kapcsolatos tevékenységet.
A legeredményesebbnek bizonyuló pályázatok 2018. február 18-án, a Szentágothai János Kutatóközpontban mutathatták be fejlesztési törekvéseiket. A versenyen az ÉP-IT e-piactér Kft., a Home Care Hungary Kft., az IT-Medicine Kft.. a KL Handclear Kft. és a Smart Presence Kft. mérte össze innovatív ötleteit.

A SinguLab Zrt.-ről
A Singulab Zrt. a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjában meghirdetett GINOP-2.1.5-15 – Innovációs ökoszisztéma (start-up és spin-off) pályázati konstrukciójára nyújtott be sikeres pályázatot „A NEGOS Egészségipari Inkubátor kialakítása” címmel (kódszám: GINOP-2.1.5-15-2016-00006), mely a Pécsi Tudományegyetemmel stratégiai partnerségben kerül megvalósításra. A pályázati felhívás keretén belül a SinguLab Inkubátor Zrt. olyan startup-ok részére helyez ki kockázati tőkét és vissza nem térítendő támogatást, melyek magvető (pre-seed és seed) fázisban vannak, gyors nemzetközi növekedési potenciállal rendelkeznek, és innovatív ötleteken alapulnak.

Főoldal – SinguLab

Singulab… is a Hungarian „healthcare” business incubator founded in 2017. We help start-ups to validate their products / services in top healthcare institutions and present them to internationally recognized companies throughout Europe. By the end of our program mentored start-ups will be investment grade with prime refence sites and blue chip industrial customers.