Mondja el, mitől érezné jól magát Pécsett?

Ezzel a kérdésfelvetéssel fordul a pécsiekhez az Összefogás polgármester-jelöltje Kővári János – vezette fel a sajtótájékoztatót Vozár Pál, az ÖPE alelnöke.

– Úgy látjuk, hogy a pécsiekben egyre nagyobb az elégedetlenség, amit az utcai demonstrációk is mutatnak, de a hétköznapokban is látszik az embereken a csalódottság, a frusztráció. Ezen szeretnének változtatni, ezért most ismét megkeressük a pécsieket a már ismert kis gyűjtőládával, amelyet a város tíz pontján fogunk elhelyezni, azzal a céllal, hogy mondják el, mitől van rossz kedvük és mitől lenne jó? – foglalta össze a kezdeményezést Vozár Pál, majd hozzátette: – A város most újra tervezi magát, megkezdődik az új rendezési és szabályozási terv készítése, ami jó alkalmat teremthet, hogy változásokat készíthessünk elő Pécsett, és ebbe a pécsiek is beleszólhatnak. A pécsiek véleményének megismerése érdekében polgármester-jelöltünk Kővári János azzal az ötlettel állt elő, hogy mielőtt az újratervezés megkezdődik, kérdezzük meg a pécsieket, hogy mit látnak jónak, s mit nem a város életébe. Hogy minél több ember véleményét megismerhessük nem csak a levelezőládákba lehet bedobni az észrevételeket, hanem online felületen is közzé tehetők majd. Az akció február elején indul, mindenkit buzdítunk, mondja el mitől érezné jól magát Pécsett.

Ezt követően Kővári János az Összefogás polgármester-jelöltje buzdította a pécsieket, hogy helyezzék el a kihelyezett ládáikba, és írják majd meg online felületükön, hogy érzik, mitől lenne jobb pécsinek lenni, miközben ő maga is bedobta a saját elképzeléseit a jelenlévő üzenőládába.
– Immár 47 éve Pécsett élek és azt látom, hogy az utóbbi harminc évben egyre csalódottabbak vagyunk, egyre több ember rossz kedvű, egyre többen mennek el a városból, mert nem érzik itt jól magukat. Mert nincs megfelelő munkahely vagy megfelelő lakhatási lehetőség, netán a közintézményekkel vagy épp a közterekkel van sokaknak gondja. De talán a legnagyobb baj, hogy sokan úgy érzik, nem jó itt élni, mert nem tudják kamatoztatni a tudásukat, tehetségüket, kreativitásukat, nem hallgatják meg, s nem adnak neki teret.

Én akkor érezném jobban magam ebben a városban – ahogy nagyon sokan – ha jókedvű embereket láthatnánk, akik itt otthon érzik magukat Pécsett, mert ki tudnak teljesedni, meg tudják valósítani álmaikat. Ezt szeretném polgármester-jelöltként ebben a kampányban is elérni, hogy ne a pártok acsarkodásával teljen, hanem a pécsiek mondják el milyen városban szeretnének élni. Mi pedig arról beszéljünk, hogy az ő elképzeléseiket hogyan tudnánk megvalósítani. Ezért kérek mindenkit, hogy dobják be a kis üzenőládáinkba, s majd az online fórumon is írják meg nekünk, hogy hogyan tehetnénk jobbá az életüket, sőt a közös életünket. Hogy Pécs egy olyan város legyen, ahol jó élni! – mondta végül Kővári János, az Összefogás polgármester-jelölteje.