Legyen összefogás Pécsért!

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be az Összefogás Pécsért Egyesület, hogy teljes civil és politikai összefogást szeretne az őszi önkormányzati választásokra. Az eseményen bejelentették: a szervezet elnökét, Kővári Jánost kérték fel ezeknek a tárgyalásoknak a lebonyolítására, valamint a város vezetését is rábízná az ÖPE.

Régóta tervezett és kinyilatkoztatott célját hirdette meg az önkormányzati választásokra az Összefogás Pécsért Egyesület. A korábbi programelemek – mint az Öt Torony és a Szövetség Pécsért mozgalom – után most meghirdették a pártokon és ideológiákon átívelő együttműködést. Így az egyházak, a vállalkozások és a civil szervezetek, valamint akár a politikai tömörülések együttgondolkodását kezdeményezték.

– Ügyek mentén szeretnénk politizálni, és nem zászlót lobogtatni – mondta Vozár Pál, az ÖPE alelnöke. Hozzátette, a 2014-es önkormányzati választásokra elkészített Élet városa elnevezésű programot teljes egészében, minimális változtatással meg lehet valósítani egy sikeres választás után.

– Mi azt gondoljuk, hogy Kővári János személye alkalmas arra, hogy ennek a városnak utat mutasson – mondta Vozár.

„Van egy programunk, és van hozzá egy emberünk”
Az ÖPE elnökségének álláspontja, hogy Pécs rendszerváltás utáni időszakában nem találta meg önmagát. Vozár Pál szerint az erős, politikai helyzettől függetlenül a mindenkori kormánnyal tárgyalóképes városvezetőre van szükség. – Mi azt gondoljuk, hogy Kővári János személye alkalmas arra, hogy ennek a városnak utat mutasson – mondta Vozár, aki szerint az ÖPE elnöke 16 éve a város közéletének aktív, sokszor kezdeményező szereplője. Ezek mellett négy éven keresztül parlamenti munkát is végzett, és nemcsak helyi, de országos kapcsolathálózattal rendelkezik.

Nem valami ellen, hanem valamiért: a városunkért
Kővári János többek között kiemelte, hogy a város súlyos gazdasági helyzete nem tűr tovább halasztást. – Nem valami ellen, hanem valamiért, jelen esetben a városunkért fogjunk össze – mondta az ÖPE polgármesterjelöltje. – A legfontosabb feladatok, hogy megállítsuk a gazdasági elvándorlást, az eddigieknél sokkal nagyobb bizalommal vonjuk be a helyi civil szervezeteket az önkormányzatiságba, és a város vezetésének patrióta gazdaságpolitikát kell folytatni. Ezek azok a pontok, amelyekhez lehet csatlakozni! Én azon leszek az év, választásokig tartó hátralévő idejében minél több emberrel és szervezettel beszéljek, és közösen keressük meg a közös pontokat – tette hozzá végül Kővári János.

Forrás: Összefogás Pécsért Egyesület / sajtóközlemény

Az OKPécs felvétele a mai sajtótájékoztatóról: