Többszáz munkahelyet hozhat Pécsre a dél-koreai autóalkatrészgyártó

Mintegy 450 embernek adhat munkát Pécsett a Déli Ipari Parkban a dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. Az autóklímagyártás területén világszinten meghatározó cég közel 12 milliárd forintos beruházást hajt végre a városunkban – tájékoztatott a Városháza sajtóosztálya.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy új beruházásokat hoz Magyarországra a dél-koreai Hanon Systems. A fejlesztések a meglévő székesfehérvári üzemet, egy új rétságit és egy pécsit érintenek.
A székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt.

Mint azt Páva Zsolt polgármester a bejelentés kapcsán elmondta, a város számára óriási siker, hogy a cég Pécsett hozza létre a tervezett új munkahelyek túlnyomó hányadát. Hozzátette: hónapokig tartó tárgyalássorozat eredménye, hogy a dél-koreai cég Pécset választotta. Mint mondta, városunkban a Déli Ipari Parkban veti meg lábát a Hanon, s a tervek szerint 450 embernek ad munkát néhány éven belül.

Fotó: Hanon Systems