Közös cél, hogy Pécset felemeljük

A Pécsi Újság és a BAMA.hu kedden megjelent, szó szerint megegyező „cikkében” a szerző azt írja, Kővári Jánosnak, az ÖPE képviselőjének és a Szövetség Pécsért alapítójának nincs joga megkeresni befektetőket, gyártókat, vagy akár minisztereket a város érdekében, ezekkel a szereplőkkel nem tárgyalhat.
Ebben azonban a szerző nagyot téved!

Szeretnénk tájékoztatni  a tisztelt olvasókat, hogy Kővári János a Közgyűlés jóváhagyása alapján, Páva Zsolt polgármester tudtával tárgyal Pécs lehetséges befektetőivel, kormánytagokkal, miniszterekkel. Ezekbe a tárgyalásokba pedig a város polgármesterét is bevonjuk, tájékoztatjuk rendszeresen, sőt egyéb közös munka is folyik Pécs érdekében. Ahogy folyt korábban is, a rendszeresen megfogalmazott, de segítő szándékú kritikák ellenére.

Ezt tartjuk ugyanis konstruktív ellenzékiségnek; nem pedig a sárdobálást.

Az ÖPE álláspontja az, hogy ha vannak is nézeteltérések a városvezetéssel (pontosabban inkább a városvezetést dróton rángatni akaró érdekcsoportokkal), a cél mégis csak közös Páva Zsolttal. Egy jobb Pécset felépíteni, ahol minden pécsi jól érzi magát, és lehetősége van a gyarapodásra, nyugodt és kiszámítható, biztonságos életre és egy jövőképre, amely a várost hosszú évtizedekre felemeli az őt megillető helyre és rangra.

A közös erőfeszítésekre és erre a munkamegosztásra számos okból szükség van, amely külön cikket érdemelne. A lényeg azonban az, hogy vitáink és eltérő dinamikánk és lendületünk ellenére jól tudunk együtt dolgozni a pécsi polgármesterrel, és a képviselői többséggel, hiszen egyet akarunk.

Ahogy eddig, a jövőben sem fogjuk megengedni, hogy a háttérben, semmilyen felelősséget vállalni nem akaró érdekcsoportok megakadályozzák ezt az együttműködést Pécs és a pécsiek érdekében.

Ha munkánk célt ér, és erre minden esélyünk megvan egyelőre, akkor hamarosan komoly eredményekre számíthatnak a pécsiek, mert Pécs többet èrdemel!

Vozár Pál alelnök és Kővári János elnök az ÖPE nevében