Közösség és kreativitás: új pályázatot írt ki a Pécsi Közösségi Alapítvány

A 2016-ban létrejött Pécsi Közösségi Alapítvány célul tűzte ki az adományozói kultúra és a helyi ügyek iránti elköteleződés erősítését, olyan értékes helyi igényű, közérdekű, közösségi kezdeményezések támogatását, amelyek társadalmi esélynövelők, élhetőbb és szerethetőbb Pécset teremtenek.
Az Alapítvány céljai megvalósulása érdekében konkrét tematikai alapokba gyűjti az adományokat, majd jellemzően pályázatokat ír ki és támogatási programokat indít a forrásokból.

Három alap létezik: a Szomszédság Ereje Alap, a Pécs Jövője Alap, s a Pécsi Közösségi Alapítvány 100 Barátja Alap.
A „Szomszédság Ereje” alapból tavaly írtak ki sikeres pályázatot 1,5 millió forint keret erejéig a városrészekben működő közösségi kezdeményezések megvalósítására, majd kilenc nyertest hirdettek ki. A kiosztott támogatás egyébként kizárólag helyi magánadományokból származott.

2018-ban olyan helyi projekteket fognak támogatni, amelyek merész lépéseket tennének a helyi jövő alakításába, újító szellemet hoznának a pécsi valóságba.

„Nyitottak vagyunk bármely témára, hisz az innováció a legváratlanabb dolgok kereszteződéséből foganhat.” – írják a pályázati kiírásban. „Lehet kulturális, művészi jellegű, lehet a természeti vagy a városi környezetet védő és átalakító, lehet az információs technológiai újdonságokra alapozó, lehet a társadalmi innováció területéről való. Lehet gyökeresen új, lehet megújítás, lehet egy már kikísérletezett újat elterjesztő módszer vagy egyfajta új szervezési eljárás.”

pecsikozossegialapitvany

null