Az ÖPE eltökélt az e-buszok beszerzése mellett

Örülünk, hogy az első sikertelen akció után most újra kiírásra kerül az első tíz e-busz beszerzése. Ezúttal mi magunk is igyekszünk mindent megtenni, hogy sikeres legyen a folyamat, mert Pécs polgárai és költségvetése egyaránt “levegőhöz juthatnak” általa.
Az e-buszok jelentősen javíthatják ugyanis különösen a belváros és a Mecsek-oldal szűk utcácskáinak levegőjét, így az itt élők egészségét. S mellette buszonként évi tízmilliókkal csökkenthetik a kiadásokat.
Végül, de nem utolsósorban amennyiben a teljes flottát (kb. 150 busz) lecseréli a város, jelentősen nő az esélye, hogy akár az e-busz gyártás is megtelepedjen Pécsett, amely jelentős számú munkahelyet és adóbevételeket hozhat. Erre egyébként 2015-ben is lett volna lehetőség, amikor a világ egyik vezető e-busz cége keresett helyet.
Magunk részéről mindent meg fogunk tenni, hogy Pécs mintavárosa legyen az e-közlekedésnek!

Kővári János
elnök

Forrás: Összefogás Pécsért Egyesület / sajtóközlemény

Már a jelen is az elektromos buszoké

Az egyedi felhasználású elektromos személygépjárművek még mindig keveseknek érhetők el, elsősorban a magasabb árak miatt, azonban a közösségi közlekedés számára ma már sokkal több érv sorakoztatható fel mellette, mint ellene. Néhány éve még valamiféle utópisztikus vágyakozással tekintettek az emberek az elektromos gépjárművek használatára, és persze azonnal megjelentek a szkeptikusok és a támogatók.