Kővári szerint a Tüskésrét lehet a nyerő helyszín az élményfürdőnek

Az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, Kővári János tüskésréti sajtótájékoztatóján elmondta, örömmel nyugtázza, hogy kérésére a városháza elkészített egy új tervet az élményfürdő helyszínére.

Azt legutóbb a múlt héten is jeleztük – mondta –, hogy a korábban tervezett Füzes-dűlő helyszín több szempontból sem alkalmas, hiszen egyrészt magánterület, ezért a kivásárlása rendkívül megdrágítja a megvalósítást, másrészt a közeli szennyvízátemelő szaghatása kellemetlen lehet a strandolók számára, és nincs meleg víz sem.

Pécsi Élményfürdő: szennyvízszag lesz, meleg víz nem?

Már nem először jelzi az Összefogás Pécsért Egyesület, hogy a tervezett pécsi aquapark beruházással komoly gondok vannak. Az ÖPE szerint a fenntarthatóságnak és az egyediségnek egyszerre kell vezérelnie a beruházást. Nem teheti meg a város, hogy a hibás helyválasztás miatt újabb komoly, rendszeres kiadást vegyen a nyakába az önkormányzat, mint a korábbi sikertelen presztízsberuházások (Expo Center, reptér stb.)

A Városháza, az ÖPE elnöke kérését meghallgatva új javaslattal állt elő, miszerint az élményfürdő a ma már népszerű tüskésréti Centrál Park részét képező, korábbi hadipark helyszínén valósulhatna meg, ha a közgyűlés is elfogadja, leghamarabb szeptemberi első ülésén.

Kővári János a helyszín módosítást nemcsak a hely adottságai miatt kezdeményezte, hanem mert szerinte fontos, hogy a Modern Városok Program milliárdjait elsősorban olyan beruházásokra fordítsa a város, amely hozzájárul a fenntarthatósághoz. És ha a Tüskésrétre kerülhet az élményfürdő, fele annyi pénzből megvalósítható lenne, mint a Füzes-dűlőben, így mellette megvalósulhatna az elektromos buszok beszerzése is.

A Tüskésrét pedig a többi meglévő szabadidős elemmel, egy új ökoparkkal és az aquaparkkal a régió legnagyobb szabadidőközpontjává válhat.

Pécs ezzel tehát duplán nyerhet.

Forrás: Összefogás Pécsért Egyesület / sajtóközlemény

Fotó: pécsinapilap.hu