Ötven új munkahelyet létesít a Honsa

Műszaki vonalon tanuló pécsi középiskolás diákok látogatták meg április 20-án a világméretű autóipari piacra gyártó Honsa Kft. nagyvállalatát. Megismerték, hogyan készülnek az olyan nagy márkák, mint a Jaguar Land Rover vagy az Audi csomagtér- és pótkerék-fedlapjai. Az esemény több volt mint nyílt nap, több volt mint gyárlátogatás, hiszen muníciót adott a fiataloknak a pályaválasztáshoz és a jövőtervezéshez is.

A Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolájának és a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium diákjai tekinthettek be ez alkalommal a városban működő legjelentősebb autóipari gyár életébe. A Honsa Kft. pénteki nyílt napján lehetőséget biztosított műszaki vonalon tanuló középiskolások számára, hogy testközelből nyerjenek bepillantást egy termelő nagyvállalat világába. Vendégeik kényelmének érdekében a gyár külön buszt biztosított.

Gyakorlatban minden sokkal izgalmasabb. A résztvevők rövid prezentációt követően, egy gyárlátogatás során eddig nem látott folyamatokkal ismerkedhettek meg. Így nem csak az elméleti, hanem a gyakorlati oldaláról is betekintést kaptak az immár 18 éve aktívan jelenlévő, autóalkatrész-gyártással foglalkozó cég életbe. Sőt, a nyílt nap alkalmával jövőbeli gyakorlati- vagy munkahelyi környezetükkel is összebarátkozhattak. Ugyanis a német tulajdonosi háttérrel rendelkező Honsa Kft. hosszú távú lehetőséget kínál a tehetséges, szakmailag elhívatott fiatalok számára. A vállalat célja, alternatívát és utat mutatni a munkavállalás előtt álló diákok részére.

Ötven új dolgozó kalaptartókat fog gyártani
A pécsi Honsa Kft.-t 1999-ben alapították a német Koller-csoport részeként. A német tulajdonú, területén piacvezető vállalkozás korszerű gépparkkal, robotizált gyártósorral magas technológiai színvonalon csomagtér-és pótkerék-fedlap gyártását végzi az autóipar részére. A vállalat pécsi telephelyén több mint 500 fő alkalmazottal évi 4 millió terméket állít elő.
Az idei évre további bővülést tervez a cég vezetése. Új termékként kalaptartókat is fognak gyártani. A kalaptartók gyártására 50 új munkatárs felvételét tervezik még a nyárig.

Honsa Kft.

Honsa Kft. – Üszögi u. 20., Pécs, 7630 – Rated 4.5 based on 10 Reviews “Köszönöm ezt az évet a lehetőséget a segítséget logistika raktàrozàsban lèvő…