Újra virágvásár lesz a Kossuth-téren

Igen kedvező árakon lehet örökzöldeket, mediterrán különlegességeket, évelő- és szezonnövényeket vásárolni április 6-án, pénteken 10 és 17 óra között Pécsett, a Kossuth téren. Közel 700 négyzetméteren várják az érdeklődőket.

Az eseményt Páva Zsolt polgármester kezdeményezte Pécs főkertészével, a várossal és a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM Nkft.-vel közösen. A korábbi eseményekhez hasonlóan több standdal, nagy területen színes kínálattal készül a városüzemeltető társaság.
A mediterrán növények bemutatásával és árusításával arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az egyre melegedő klímának köszönhetően számos olyan növény létezik, amelyeket kevésbé ismerünk, de már jól tarthatóak és szépen mutatnak Pécsett is.

A Kossuth téren közel 10 virágárusító standot alakítanak ki különféle virágokkal, növényritkaságokkal. A polgármesteri standon beszerezhetőek lesznek ciprusok, örökzöld liliomfák, fenyőkülönlegességek, örökzöld tölgy, valódi babér, de emellett a többi standon is megjelennek még más mediterrán növények: cédrusok, korallberkenyék, babérmeggyek, illatcserjék, fűszercserjék és sok más érdekesség. A hagyományoknak megfelelően a mediterrán jelleg mellett helyet kapnak a vásáron a fűszernövények is, továbbá széles választékot találhatnak az érdeklődők egynyári virágokból is.
A polgármesteri stand a tavalyi alkalomhoz hasonlóan akciós árakkal várja majd a vásárlókat, valamint a programhoz csatlakozó, kitelepült virágárudák is kedvezményekkel kedveskednek a vásárlók számára.

Fotó: Benjamin Combs on Unsplash