Pécsbánya kiemelt rendezvénye a Gesztenye Liget Fesztivál

Az időjárás is “megkegyelmezett” a szervezőknek az idei Gesztenye Liget Fesztiválon. Gyerekprogramok, állatsimogató és könnyűzenei koncertek voltak ma Pécsbányán.

Október 7-én, szombaton rendezték az immáron harmadik Gesztenye Liget Fesztivált. A sokszínű programok sorában köszöntötte a helyieket és a kilátogatókat Pécs alpolgármestere is. Őri László a többi között arról beszélt, hogy kívánja, Pécsbányának ne csak szép múltja, hanem szép jövője is legyen, és ehhez minél többen jöjjenek ide lakni, élni. Az alpolgármester úgy fogalmazott, érdemes megmutatni az itt élő közönségnek és a város más részeink élőknek, hogy milyen értékek vannak itt, Pécsbányán. – Ez a fesztivál elérte célját, mert egyre többen jönnek ide, tehát egyértelmű, hogy ez a kezdeményezés jó program, amely komoly jövő előtt áll – mondta végül Őri László.

A Pécsbányai Kulturális Egyesület elnöke lapunknak elmondta, a nemrégiben megalakult Ezeréves Gesztenyés Szociális Szövetkezet idén először fog a fesztiválon sült gesztenyét árusítani. Ezt követően a városban két helyen is megtalálhatóak lesznek a standjaik. – A szövetkezet és általában a tevékenységünk megmutathatja minden tenni akaró pécsinek, hogy tudatos munkával el lehet érni nem csak a kisebb városrészek fejlődését, hanem egész, szeretett városunk fellendülését – mondta Vozár Pál, aki hozzátette, a szövetkezet elindításával már jónéhány helyi hátrányos helyzetű embernek tudnak munkát adni.