Átláthatóságot hiányol az ÖPE a helyi civil pályázatokban

Az önkormányzat által létrehozott a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület nemrégiben arra kapott megbízást, hogy egy 750 millió forintos uniós pályázati forrást menedzseljen a pécsi civil szervezetek számára.

Erről először a pécsma.hu írt, majd néhány napja a szabadpécs.hu járta körbe a témát azzal, hogy szerintük a szervezők „az erről szóló fórumokat 2 nap alatt 4 esemény keretében gyakorlatilag titokban lezavarták, és információik szerint az érintetteket nem is nagyon hívták meg ezekre”.
A hírre az Összefogás Pécsért Egyesület sajtóközleményben reagált, amely – mint írják – „a valódi partnerség kialakítását szorgalmazzák, amely során a civil szervezetekre valóban és átlátható módon számítanak. Az ÖPE meggyőződése, hogy a helyi közösségek a legalkalmasabbak a helyi célok megfogalmazására és megvalósítására, fejlesztésére. Szándékaikról, megvalósítandó elképzeléseikről nem szűk körű fórumokon, hanem mindenki számára elérhető nyilvános felületeken lehet valós képet kapni”.
– Az Összefogás Pécsért Egyesület határozottan ragaszkodik a közösségfejlesztésre és helyi célok megvalósítására kiírt 750 millió forintos EU-források nyilvános pályázati úton történő elosztásához! A következő hetekben a civilek véleményének kikérésével javaslatot tesz az ÖPE a pályázatok kiírásának feltételeire is – mondta Vozár Pál, a szervezet alelnöke.