Majdnem pszichológus lett a szabóból

 

Már gyermekként kézműveskedett, első ruháit pedig hétévesen késztette magának, ugyanis már akkor nem voltam megelégedve a ruhatárával. Eleinte kézzel, majd varrógéppel varrt. Kásőbb tízévesen már divatbemutatót tartott az osztálytársainak.
– Divattervezést tanultam, aztán azt hittem, pszichológus leszek, bár kicsit az is lettem, végül kitanultam a szabászatot – mondja Kovács Anett, és hozzá teszi: nemcsak a nőit, hanem férfit is.
Mindig kereste az újat, a jobbat, mert a meglévővel sohasem elégedett meg. – Aztán csak terveztem, szerkesztettem, szabtam, varrtam. Nem fogadtam el a jó kivitelezést. Kiválót akartam! Persze gyermekként mindig „bolti minőségű” ruhákat szerettem volna készíteni, most már nem – emlékszik vissza a Lara Szabóság tulajdonosa.
Később egy pécsi haute couture divattervezőnél tanult, egy menyasszonyi ruhaszalonban, majd egy évig a Pécsi Nemzeti Színházban is dolgozott.
Az Önindító program első jelentkezői között volt, és az ott elnyert pályázatok segítségével vállalkozó lett, majd megnyitotta üzletét: egy műhelyt és szalont a Király utcában, a Hattyú udvarban.

Ez nem csak a munkám, az Életem is, ezért ha valaki ruhát kér tőlem alkalomra, vagy csak úgy, teljes elhivatottsággal és nagy örömmel teljesítem kívánságát.
Ez nem csak textilekről, öltözékekről szól. Benne van a megértés, törődés, alázat, munka… Egy-két beszélgetés által igyekszem megismerni a Megrendelőt, megtudni mit szeret, mi áll jól neki.
Közösen megtervezzük a darabot, kiválasztjuk a színt, anyagot, kellékeket és a próbán/próbákon tökéletesen ráigazítom azt. Minden apró részletet megbeszélünk, a Megrendelő választ a felajánlott megoldási lehetőségek közül. Így lesz a ruhája „a második bőre”, ami tükrözi a személyiségét, önbizalmat ad és felejthetetlen megjelenést kölcsönöz nem csak alkalmakon, hanem dolgos hétköznapokon is.

A Lara Szabóság részt vesz az idei Pécsi Érték Kiállításon.