750 millió forintra pályázhatnak a pécsi civil szervezetek

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület kezelésében lehet majd elérni a helyi civil szervezetek számára azt a pályázati keretösszeget, amelyet most hozott nyilvánosságra Őri László, Pécs alpolgármestere. Először tavasszal lehet majd pályázni.

– 750 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott Pécs helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozását, a helyi társadalmak megújítását, valamint a pécsi és közösségi alapú gazdaság fejlesztését célzó felhíváson – jelentette be Őri László alpolgármester pénteken a pécsma.hu-n.

A helyi közösségekre, helyi civilekre építeni kell!
Az Összefogás Pécsért Egyesület üdvözli a most nyilvánosságra került hírt, mely szerint a helyi civil szervezetek jövő évtől 750 millió forintos pénzügyi támogatási keretre pályázhatnak, közösségi terek, intézmények kialakítására, fejlesztésére – mondta lapunknak Vozár Pál, az ÖPE alelnöke. – Az ÖPE legfontosabb célja, hogy Pécs a pécsieké legyen, mert a város a közös otthonunk. E cél megvalósításának egyik legfontosabb eleme, hogy a közösségi terek, közösségi házak, játszóterek a helyi közösségek, civilek kezelésébe kerülhessenek. Megingathatatlanul hiszünk abban, hogy akik használják ezeket az épületeket, ők a legjobb gazdái is. Most itt a lehetőség hogy pályázhassanak majd ezeknek a tereknek a felújításra, fejlesztésére.Így valóban olyanná alakíthatják közvetlen környezetüket, amilyenné szeretnék, és természetesen jobban is vigyáznak majd rá, mert a sajátjuk lesz. Legyen a pécsieké a tér!