EgyébKiemeltKözéletVideók

150 Millió forintból újult meg a hirdi óvoda: közös bejáráson a képviselők (VIDEÓ)

Dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő és Berényi Zoltán önkormányzati képviselő közös bejárást tartottak Hirden, hogy megtekintsék annak a 150 Millió forintos beruházásnak az eredményét, amely a 2017-ben elindult, több milliárd forintos Pécsi Óvodafejlesztési Program részeként valósulhatott meg az előző önkormányzati ciklusban.

“A hirdi óvoda felújítási igényét sikerült még az előző városvezetési ciklusban elindított óvodafejlesztési program keretében érvényesíteni. Ennek köszönhetően most egy minden igényt kielégítő, 21. századi óvoda áll rendelkezésére a környékbeli kisgyermekes családok számára” – mondta el dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő, majd hozzátette, hogy

“Pécs új vezetése kétszáz milliót von el az óvodák működtetéséből, és Vasas-Somogy-Hird 7 milliós részönkormányzati támogatását is elveszi.”

Berényi Zoltán önkormányzati képviselő megköszönte a szülők és óvodapedagógusok munkáját és türelmét, és egyben kellő határozottsággal kérte számon a jelenlegi városvezetés azon döntését, amelynek következtében a településrészi önkormányzatok teljes költségvetése elvonásra került Pécs polgármesterének döntés által.

“Kérjük, sőt követeljük a jelenlegi városvezetéstől, hogy ez a figyelem maradjon meg a Somogy-Vasas-Hirdi településrészen élők felé, hiszen az itteni lakók is a város részét képezik” – mondta a képviselő, majd így folytatta:

“Ez összesen 6700 főt és 2200 háztartást jelent, akik szintén fizetik az adót, ezért nem tudjuk elfogadni a pécsi önkormányzat azon döntését, amellyel méltánytalan helyzetbe hozták a keleti városrész lakóit” – tette hozzá Berényi Zoltán.

Az intézmény fejlesztésének következtében nem csak megújult az óvoda, de létrehoztak olyan új helységeket is, mint a tornaszoba, fejlesztő szoba és orvosi szoba. “Ez egy nagyon nagy lehetőség a gyermekek mozgásának biztonságos fejlesztésére, nagyon elégedettek a gyerekek és a szülők is” – nyilatkozta az intézmény vezetője, Tóth Zsuzsanna.

Az óvoda bejárását követően a két képviselő ellátogatott a szomszédos ingatlan területére, ahol jelenleg is zajlik a – szintén pályázati forrásból megvalósuló – hirdi körzeti rendelőintézet 690 Millió forintos felújítása.

Hoppál Péter és Berényi Zoltán
Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close