GazdaságKiemelt

10 ezer négyzetméterrel bővül a SPAR üllői és bicskei központja

4,5 milliárd forintból fejleszt Magyarország egyik meghatározó kiskereskedelmi vállalata a bázisait.

Mind a Fejér megyei Bicskén és mind a Pest Megyei Üllőn tekintélyes beruházással növeli a hazai raktározási illetve szállítási kapacitását a SPAR Magyarország Kft. – olvasható a cég tájékoztatásában. A SPAR 382 saját és 200 franchise-üzletének kiszolgálására, a projekt végére összesen 100 ezer tonnányi terméket tudnak majd raktározni, és előkészíteni a szállításra. A sárospataki Weinerberg’93 Építő Kft kivitelezi a bővítést.

A SPAR 1994-ben adta át a tíz hektáros bicskei raktárközpontját, immáron 26 évvel ezelőtt. Az évvégére ígért befejezés eredményeképpen 4 ezer négyzetméterrel bővítik majd a bázis szárazáru raktárát, így ennek köszönhetően a teljesraktárterület megközelítheti a 40 ezer négyzetmétert.

A 2008-ban épült üllői raktárbázison egy teljesen új, 6 ezer négyzetméteres – 5 ezer raklap tárolására alkalmas – szárazáru csarnokot építenek majd fel. Az eddigi, meglévő helyet a frissárú és hústermékek raktározására kívánják majd használni.

Ezeken kívül csaknem 2 ezer négyzetméteres raktározásra alkalmas galériát is kialakítanak, valamint egy új – akár napi 4 ezer raklap megmozgatására alkalmas – raklapemelő gépet vásárolnak és 110 kW fűtési / 90 kW hűtési teljesítményű hőszivattyút is beüzemelnek. Az üllői fejlesztést 2 milliárd forintos saját forrásból finanszírozza a vállalat.

– olvasható a magyarepitok.hu bejegyzésében.

Forrás: magyarepitok.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close